Okulumuz

Gurbetçi işadamı Hüseyin Günaydın tarafından yeniden yaptırılan ve 2004 yılında öğrencileriyle buluşan okulumuz, bugün öğrenci azlığı nedeniyle kapatılarak kaderine terk edildi.
Gurbetçi işadamı Hüseyin Günaydın tarafından yeniden yaptırılan ve 2004 yılında öğrencileriyle buluşan okulumuz, bugün öğrenci azlığı nedeniyle kapatılarak kaderine terk edildi.

Küçükgeriş Köyü Hüseyin Günaydın İlk ve Ortaokulu

Küçükgeriş İlkokulu, 1952-1953 öğretim yılında bir derslikli birleştirilmiş beş sınıflı olarak açılmış, 1959 yılında köy halkı ve devlet işbirliği ile okul inşaatına başlanmış ve 1960 – 1961 öğretim yılında 2 sınıflı, 1 müdür odalı ve lojmanlı olarak açılmıştır.

Daha sonra öğrenci sayısının artması nedeniyle lojmanlar sınıf haline getirilmiştir. 2002 yılına kadar bu binada eğitim – öğretim sürdürülmüştür.

Okulun eğitim – öğretime elverişli olmaması sebebiyle 2002 yılında yıkılmış ve yerine hayırsever gurbetçi işadamı Sayın Hüseyin Günaydın Bey tarafından modern, 5 katlı, 12 derslikli, 1 çok amaçlı salon, 1 bilgisayar, 1 iş – teknik sınıfı, 1 depo, 1 kalorifer dairesi ve her katta müstakil tuvalet olarak 2 yılda yaptırılmıştır.

2004 – 2005 eğitim-öğretim yılında birinci kademe (1, 2, 3, 4 ve 5’inci sınıflar) hizmete açılmıştır. 2005 – 2006 eğitim – öğretim yılında da ikinci kademe (6, 7 ve 8’inci sınıflar) ile ana sınıfı açılmıştır.

Okulumuzun eski adı Küçükgeriş Köyü İlköğretim Okulu iken 5 Mayıs 2005 tarihinde okulumuza, okulumuzu yaptıran hayırseverin adı da verilerek Küçükgeriş Hüseyin Günaydın İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2013 – 2014 eğitim – öğretim yılından sonra öğrenci azlığı nedeniyle okul kapatılmış, mevcut öğrenciler ise taşımalı eğitim kapsamında Karabulduk Köyü’ndeki okullarda öğretimine devam etmektedir.

Yeni okul yapımında mevcut yerin genişlemesi için Turgut Memiş ve Şükrü Yayla, okulumuza arsa bağışında bulunmuştur.

Önce üç sınıflı, sonra beş sınıflı ve en son modern bir şekilde sekiz sınıflı ilköğretim okulu olarak yeniden inşa edilen köy okulumuzda görev yapmış, yaz – kış, yağmur çamur demeden bizlerin yetişmesi için emeklerini vermiş ilim güneşi elleri öpülesi bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla yad ederken hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler ve mutluluklar, vefat edenlere Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz.

Başarılı ve Giresun’da iddialı bir konuma gelen Hüseyin Günaydın İlk ve Ortaokulu’nun kapatılmasıyla verilen emeklerin heba ve yapılan yatırımın çürümeye terk edilmesi Küçükgerişlileri çok üzüyor.
Başarılı ve Giresun’da iddialı bir konuma gelen Hüseyin Günaydın İlk ve Ortaokulu’nun kapatılmasıyla verilen emeklerin heba ve yapılan yatırımın çürümeye terk edilmesi Küçükgerişlileri çok üzüyor.

Birleştirilmiş Sınıf İstemiyorlar

Giresun’un Keşap İlçesi Küçükgeriş Köyü’ndeki Hüseyin Günaydın İlköğretim Okulu’nda sınıfların birleştirilmesine tepki gösteren veliler, çocuklarını okula göndermemeye başladı.

Giresun şehir merkezine 10 kilometre mesafedeki Küçükgeriş Köyü’nde 2004 yılında hayırsever işadamı Hüseyin Günaydın tarafından yaptırılan, anaokulu da dahil olmak üzere 103 öğrencisi ve 13 öğretmeni bulunan ilköğretim okulunda, geçen yıl 2 ve 3’üncü sınıfların birleştirilmesi kararı alındı. 2011 – 2012 öğretim yılı başında da Keşap İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci sayısındaki azalma gerekçesiyle 1, 2 ve 3’üncü sınıflar ile 4 ve 5’inci sınıflar birleştirildi.

Bir süre birleştirilmiş sınıflarda derse giren öğrenciler, ders sırasında kafalarının karıştığını ve bu nedenle de birleşik sınıflarda okumak istemediklerini bildirmeleri üzerine tüm veliler, çocuklarını 26 Eylül’den itibaren okula göndermemeye başladı. Her gün okul bahçesine giden çocuklar, derse girmek yerine oyun oynadıktan sonra evlerine dönüyor.

Okulun bahçesine gelerek oyun oynayan öğrenciler, sınıflar birleştirildiği için derslerin karışık anlatıldığını ve bu nedenle kendilerini derse veremediklerini belirterek, “Konularımız ayrı ve hiçbir şey anlamıyoruz. Uyum sağlamakta da zorlanıyoruz. Önceden tek sınıfa giren öğretmenlerimiz de birleştirilen sınıfta ders verirken zorlanıyor. Düzenli ders işleyemiyoruz. Dersler birbirine karışıyor. Sınıfların birleşmesini istemiyoruz” diye konuştular.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTSIN DİYE TAŞIMALI EĞİTİM İSTEDİK

Öğrenci velilerinden Osman Yayla, Küçükgeriş Hüseyin Günaydın İlköğretim Okulu’nun ilçenin en başarılı okulu olduğunu ifade ederek, geçen yıl öğrenci sayısı 10’un altına düştüğü için iki sınıfın birleştirildiğini söyledi. Yayla, “Bu sene de sadece bir sınıfta öğrenci sayısı düşük. Bu sınıf birleştirilebilir, ancak bütün sınıfların birleştirilmesi yanlış. Sınıflar birleştirilince de iyi eğitim alamayacağını düşünen öğrenciler okula gitmemeye karar vermişler. Biz de bir şey diyemedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruna çözüm bulmuyor. Öğretmen eksiğimiz olmamasına rağmen bu uygulama yapıldı. Çocuklarımız gitmek istemeyince sorun çözülene kadar çocuklarımıza ‘okula gidin’ demeyeceğiz. Bize yakın iki köyün öğrencilerinin öğrenci sayısının artması amacıyla taşımalı eğitimle buraya getirilmesini önerdik, ama kabul edilmedi. Oysa o öğrenciler daha uzak bir okula gönderiliyor. İlçenin en başarılı okulunda eğitimin düzenli işlemesini istiyoruz. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürü samimi davranmıyor” dedi.

Okulda 5 çocuğunun eğitim göreceğini söyleyen Sema Sarıkaya da sınıfların birleştirilmesine tepki göstererek, “Geçen sene 2 ile 3’üncü sınıflar birleştirildi. Çocuğum birleştirilmiş sınıfta okudu, ama her gün geriye gidiyor. Biz zamanla bu okulun kapanmasından korkuyoruz. Böyle bir okul nasıl kapanabilir? Bu okul yapılmadan önce çocuklarımızı ahırlarda okuttuk. Eğer burası kapanırsa çocuklarımı asla okula göndermem. Bu öğrencilerin durumunu anlamak çok mu zor? Çocuk kafam karışıyor diyor ve gitmek istemiyor. Biz de onlar için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Küçükgeriş Köyü Muhtarı Şükrü Yayla ise, köyün nüfusunun 800 civarında olduğunu ve okullarına taşımalı olarak 3 köyden sadece 13 öğrencinin geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Vatandaş durumdan çok rahatsız. Sürekli köyden kentlere mi taşınmak gerekiyor? Burası ilçenin en başarılı okulu. Biz başarının devam etmesini istiyoruz. Yetkililerin bu nedenle daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Birleştirilmiş sınıfı ben de istemiyorum ve tepkiliyim. Çözüm için uğraşıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorunun çözümü için dilekçeyle başvurdum. Öğrenci sayısında düşüş olunca böyle uygulama yapılmış, ancak karşı köyden takviye gelirse bu düzelir. Bundan ümitliyim.”

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu da göreve geçtiğimiz hafta başladığını ve konudan yeni haberdar olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşların isteğini değerlendireceğiz. Öğrenci sayısında düşüş yaşandığı için böyle bir uygulamaya gidilmiş. Ancak başarılı bir okul olduğunu öğrendim. Öğrenci sayısını artıracak tedbirler alma yönünde çalışma yapacağız” dedi.

(Sondakika İnternet Haber Sitesi, 5 Ekim 2011 Çarşamba)


“Milli ekonominin temeli tarımdır.”